ER KØNSKVOTER EN GOD IDÉ?

Kønskvoter
Lovgivning og politik om ligelig kønsfordeling eller kønskvoter er per definition kønsdiskrimination ved at favorisere et køn over det andet. Det skaber ikke lige muligheder idet kønnet der fravælges ikke har lige muligheder som kønnet der tilvælges. Det er et forsøg på at løse 'formodet' kønsdiskrimination med reel kønsdiskrimination.

1️⃣ Samfundet risikerer at gå glip af enorme skatteindtægter pga. virksomhedsflugt
2️⃣ Virksomhederne, der tvinges til at vægte køn højere end kvalifikationer stilles ringere.
3️⃣ Mændene, der fravælges baseret på deres køn, stilles ringere.
4️⃣ Kvinderne, der tilvælges baseret på deres køn, risikerer at blive betragtet som et B-hold.

Alle taber!

Selv hvis det blev påvist at et køns overrepræsentation på et givent område skyldtes diskrimination, er løsningen ikke at diskriminere mod det overrepræsenterede køn, men at identificere personerne, ansvarlige for diskriminationen og straffe dem ligesom det er tilfældet med alle andre lovovertrædelser.

Det er også værd at være nysgerrig på, hvorfor man udelukkende ønsker at indføre lovgivning og politik om ligelig kønsfordeling på områder, hvor kvinder er underrepræsenteret i toppen og ikke på områder, hvor mænd er underrepræsenteret i toppen eller overrepræsenteret i bunden.

➡️ Hvis man mener at en ulighed nødvendigvis er resultat af diskrimination og at det dermed retfærdiggør diskrimination mod det overrepræsenterede køn – hvorfor så ikke være konsekvent og implementere det på alle områder, hvor der er uligheder?

➡️ Der er færre kvindelige tagdækkere end kvindelige ledere – hvorfor fokuserer man på det mindste problem?

Del

Se også disse indlæg

Sygdomsforskning

FORSKES DER MERE I MANDESYGDOMME?

På trods af at sundhedsvæsenet bruger flere ressourcer på kvinder end på mænd, fremføres det ofte, at kvinder negligeres, idet der forskes mere i mandesygdomme end i kvindesygdomme. Feminister har kritiseret, at medicin testes mere på mænd end på kvinder, og de har tolket det sådan, at mandlige forskere er ligeglade med kvinders sundhed.

Mere...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.