FORSKES DER MERE I MANDESYGDOMME?

Sygdomsforskning
På trods af at sundhedsvæsenet bruger flere ressourcer på kvinder end på mænd, fremføres det ofte, at kvinder negligeres, idet der forskes mere i mandesygdomme end i kvindesygdomme. Feminister har kritiseret, at medicin testes mere på mænd end på kvinder, og de har tolket det sådan, at mandlige forskere er ligeglade med kvinders sundhed.

UNDERSØGELSER

“En nyere opgørelse af de testpersoner, man afprøver medicin på, inden den frigives, viser at i USA, der står for flest testpersoner i verden, er fordelingen 51 % mænd og 49 % kvinder. I resten af verden er fordelingen 60 % mænd og 40 % kvinder. Det er således ikke sandt, at den medicinske forskning ignorerer kvinders sundhed.”

I USA har NIH (National Institute of Health) flere gange opgjort hvor store forskningsbevillinger der er gået til kvindesygdomme, til mandesygdomme, og til kønsneutrale sygdomme:

“I finansåret 2015-2016 blev der anvendt 3,2 % af det samlede forskningsbudget på kvindesygdomme, og 1,1 % på mandesygdomme – altså nu tre gange så meget på kvindesygdomme som på mandesygdomme.”

Del

Se også disse indlæg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.