BØRNELOVEN – ER FÆDRE BESKYTTET MOD FADERSKABSBEDRAG?

Børneloven
Du står midt i en skilsmisse og fatter mistanke om du er far til det barn, som du og din ekskone har sammen. Du beslutter dig at få det testet, men finder hurtigt ud af at det kræver samtykke fra barnets mor. Hun nægter og du skal nu have rettens tilladelse, den får du. Testen viser at du ikke er far til barnet. Du bliver både vred og ked af det - oveni at du er blevet bedraget, er du stadig forpligtet til at finansiere barnet, som ikke længere er dit eget.

Modsat kvinder kan en mand ikke altid være sikker på, at han er far til barnet, medmindre han får foretaget en DNA-test som beviser det.

Børneloven giver faderen ret til at rejse faderskabssag inden seks måneder efter barnets fødsel. Hvis kvinden nægter, kan han kun få foretaget en test, hvis han får rettens ord for det.

Endvidere vil resultatet af en DNA-test ikke per automatik og i sig selv medføre faderskabets bortfald. Af hensyn til barnet bevares et udgangspunkt om, at faderskabet fastholdes. Dette gælder uanset, at det senere viser sig, at manden alligevel ikke er den biologiske far til barnet.

En mand kan altså komme i en situation, hvor han ikke kun er blevet bedraget og har “mistet” sit barn, men samtidig er juridisk forpligtet til at finansiere et barn, der ikke er hans.

➡️ Skal vi have obligatorisk faderskabstest ved fødslen?

Del

Se også disse indlæg

Sygdomsforskning

FORSKES DER MERE I MANDESYGDOMME?

På trods af at sundhedsvæsenet bruger flere ressourcer på kvinder end på mænd, fremføres det ofte, at kvinder negligeres, idet der forskes mere i mandesygdomme end i kvindesygdomme. Feminister har kritiseret, at medicin testes mere på mænd end på kvinder, og de har tolket det sådan, at mandlige forskere er ligeglade med kvinders sundhed.

Mere...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.